Hem Allmänt 6 bästa RPG-spel med riktiga val och konsekvenser

6 bästa RPG-spel med riktiga val och konsekvenser

av Redaktionen
SPONSRAT INNEHÅLL

Låt oss erkänna att ett rollspel med verkliga val och konsekvenser ger dig en annan typ av upplevelse. Dessa spel involverar ofta en karaktär och hur spelet fortskrider baserat på de val du gör. Alla val har betydelse och du bör vara försiktig med vad du önskar dig.

Det är inte bara svårt att göra val i verkliga livet. Att göra val i spelvärlden är något liknande och ibland precis vad du behöver lära dig om beslutsfattande – precis lika viktigt som att veta om du ska spela på spela.com recension. Eller om du inte ska göra det! 

Många spelare klarar inte av den här typen av spel där de väljer, och det slutar illa. Det behöver inte alltid sluta illa, men ibland blir det inget resultat alls.

Topp 6 bästa RPG-spel med riktiga val och konsekvenser

Dessa RPG-spel har visat sig vara en utmärkt upplevelse för spelarna. Dessa videospel är så nära verkligheten som de kan komma. De förlitar sig på de beslut du fattar och hur du använder dina karaktärer.

Med början från botten kommer vi att röra oss mot toppen baserat på spelets tekniska egenskaper. Vi har noga valt ut de bästa spelen, för att inte tala om våra favoritspel, där beslut är viktiga ända till slutet av karaktärernas resor. Här är vår lista över de bästa rollspelen med verkliga val och konsekvenser.

1. Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 är ett spel som har mängder av sidouppdrag tillsammans med huvuduppdragen.

De beslut du fattar med karaktären påverkar huvudberättelsen och vissa uppdrag som ingår i spelet. Vissa av situationerna innebär att du räddar din granne från flera personliga problem. Nu är det inte så enkelt som det verkar, för du vet aldrig om du kommer att fatta rätt beslut.

Cyberpunk 2077 har flera slut baserat på de val du gör genom hela spelet. Resan du gör tillsammans med Johnny Silverhand dikterar slutet som kommer att ske. Allt du gör spelar roll. Från början till det absoluta slutet är hela uppdraget imponerande, och videospelslandskapet är vackert.

2. Assassin’s Creed Valhalla

Om du kommer ihåg Assassin Creed kommer du att inse att det här spelet inte är känt för de val du gör när du spelar spelet, men den här uppföljaren är beroende av de svängar du tar.

Det finns mer än ett sätt att avsluta berättelsen med olika berättelser tillgängliga i detta videospel. Att göra val är inte den enda delen av spelet; du blir involverad i actionspelet också. Stridsscener är imponerande och tar fram skönheten i spelet.

Det är viktigt att hänga med i handlingen eftersom du inte kan uppehålla dig för mycket vid actionbitarna i spelet. Du måste vara smart på att fatta besluten, eftersom det påverkar ditt nästa steg i huvudberättelsen.

3. Hitman 3

Det berömda spelet återvänder med sin senaste (sista?) uppföljare, Hitman 3, och det är inget du kanske förväntat dig med tanke på det första spelet – särskilt i och med dess slut.

Att göra svåra val mellan att döda eller inte döda en man blir en faktor när man går mot slutet av spelet. Du kan låsa upp ett hemligt slut i spelet, vilket är det sista och tredje. Alla tre slut är olika och leds helt baserat på hur du reagerar på de situationer du hamnar i.

Låter intressant, eller hur? Så fatta dina beslut mycket noggrant eftersom du annars kan missa ett härligt slutresultat. Varje steg är ett test, och nu är det upp till dig att se om du klarar eller misslyckas i denna fantastiska berättelse om en man vars liv ligger i dina händer.

4. Until Dawn

Ett berättelsespel med mer än 100 möjligheter, Until Dawn är överlägset ett av de mest interagerande och nagelbitande spel du någonsin kommer att stöta på.

En grupp tonåringar bestämmer sig för att besöka stugan där deras vänner försvann för ett år sedan – som en hyllning till sina förlorade vänner, och de förbereder sig för att festa i skogen. Inte för en dag eller två, men de planerar att stanna där ett par nätter. Det är ett häpnadsväckande recept på ett spel av denna kaliber, men det är naturskönt på sitt eget sätt.

Du får spela varje karaktär genom olika kapitel med bara ett mål – att hålla så många vid liv som möjligt. Det blir mer utmanande för varje steg. Om något, även de enklaste dialogalternativen och till synes mindre beslut som verkar obetydliga är av högt värde eftersom karaktärernas liv kan bero på det. Om inte direkt, kan det visa sig vara en faktor senare med faktiska konsekvenser i spelet.

5. Beyond Two Souls

En vacker skapelse av ett underbart företag Quantic Dream – Beyond Two Souls är en berg-och-dalbana i ett spel som involverar kärleksval.

En spännande del av det här spelet är skådespelaren Elliot Page. Som Jodie blir han fastlåst av ett andebundet spöke på grund av en paranormal militär konflikt. Det är mer eller mindre en komplett film men med skillnaden att manuset ligger i  dina händer. Dina val har på riktigt betydelse och leder till olika platser i berättelsen, där varje förgrening slutar annorlunda, vilket gör det till ett mycket intressant spel.

Det är en actionspäckad resa med olika sekvenser som involverar behärskning av krafter samt en människa som är bunden till en katastrofal förbannelse.

6. Life is Strange

Det finns knappt en enda person i spelvärlden som inte har hört talas om ”Life is Strange”.

Merparten älskar det här spelet. Den ikoniskt förbryllande historien är en absolut vinnare. Spelet kretsar kring en spelare som kan vrida tillbaka tiden och röra sig annorlunda än vad karaktären gjorde tidigare i berättelsen. Efter ”Until Dawn” verkar det här spelet verkligen ge dig den där ’butterfly’-effekten.

Om du vill veta hur det känns att göra olika komplicerade val och se resultatet spela ut sig då är det här spelet något för dig. Det är en fantastisk resa med en emotionell handling som påminner dig om vikten av att fatta ett beslut och verkligen utforska vart varje val leder.

Slutsats

Spel har revolutionerats mer än någonsin nu. Till en början fanns det ett berättelseläge där allt du behövde göra var att vara dockan, men nu har det vänt, och spelets manus är i dina händer. Skriv det som du vill – men var redo att möta resultaten av spelarval.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar