Square Enix – Plågsamt andefattigt! | Fredriks reflektioner #E32018

Square Enix tog tid att visa en halvtimmas innehåll! Kanske fanns det något för dig…?

Square Enix konferens gick av stapeln och spel som är värda att påpeka är:

Shadow of the Tomb Raider, Final Fantasy XIV Stormblood, Captain Spirit, Dragon Quest XI: Echoes of an elusive age, Babylons Fall, Octopath Traveler, Kingdom Heart 3 och The Quiet Man.

Lågmält, lättsmält och kort!

Square Enix hade pumpat upp mig endel, bara genom att ha en egen ”konferens” på E3. Men efter den halvtimman av trailers, så tänker jag att de lika gärna kunde ha låtit andra konferenser bära deras innehåll. Men med det sagt, så fanns det ändå några intressanta saker här.

Utöver de spel som vi förväntat oss (Shadow of the Tomb Raider, Kingdom Hearts 3 och Dragon Quest XI), så fick vi lite datum och två nya spel; Babylon’s Fall från Platinum Games (2019), och The Quiet Man (mer info ska komma i Augusti). I Babylons Fall så är det tydligt att mycket bakgrundslore och fakta skapats för världen, men att vi inte vet vad det är för typ av spel, då ingen gameplay visades. Men med tanke på att det är Platinum Games, så finns det en stor chans att vi kommer se stora rustningklädda damer och herrar slåss i tumultartad action. The Quiet Man verkade mer vara ett spel inspirerat av ex. Quantum Break, där live-action scener smälter ihop med gameplay, för att skapa en cinematisk upplevelse. Vi fick se en fajt, men det säger inte direkt mycket om spelet eller hur man spelar det. Men som sagt, mer i Augusti.

Det kom däremot datum på Dragon Quest XI (4 Sep 2018) och äntligen för Nintendo Switch spelet Octopath Traveler (13 Juli 2018), vilket med säkerhet kommer glädja några där ute. 

Var det några överraskningar?

Nej egentligen inte. Visst kom det två spel, men det var så lite information om de så min inbyggda hypemeter höjdes inte nämnvärt. Man fick förvisso se gameplay på Shadow of the Tomb Raider, men ärligt talat kändes det identiskt med tidigare spel, och även om de självklart är bra spel, så var det inget man inte sett förut.

På det stora hela, så var det kort och på gränsen till onödigt. För de sanna Square Enix fantasterna fanns det säkerligen något att hitta…

 

Se vår samlingssida, för video på denna konferens och de övriga!

 


Vad tycker du om Square Enix konferens? Maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se eller skriv till oss på Twitter @nordlivse

Skriven av: Fredrik Olsson

Email fredrik@nordlivpodcast.se Twitter @freddyolzzon Ansvarig utgivare / Chefredaktör / Pressansvarig / Grundare

Medlemmar

Fredrik OlssonChefredaktör - Ansvarig Utgivare - Podcasterfredrik@nordlivpodcast.se
Danny LarsenRedaktionschef - Logistikansvarig - Podcaster - Recensentdanny@nordlivpodcast.se
Max LöfströmProducent - Ljuddesigner - Podcastermaxx@nordlivpodcast.se
Lotta LeissnerPodcaster - Producentlotta@nordlivpodcast.se
Robb LarsenPodcasterrobb@nordlivpodcast.se

NÖRDLIV

Vi ger er recensioner, krönikor, podcasts, guides och mycket mer. Allt för att ni ska kunna få en bättre inblick i spel/tillbehör/hårdvara och andra nördiga spörsmål.

Häng gärna med Nördliv, i deras podcast som kommer ut på iTunes varje söndag.

Medlemmar

Carl HolmerRecensent - Podcastercarl@nordlivpodcast.se
Sara WinoySocial Media Manager - Recensent - Podcastersara@nordlivpodcast.se
Robert JonssonRecensent - Podcasterrobert@nordlivpodcast.se
Ependyma LouiseRecensent - Podcasterlouise@nordlivpodcast.se
Erik HöglundPodcastererik@nordlivpodcast.se
Emil JohanssonRecensent - Skribentemil@nordlivpodcast.se