Nördliv Kalender – Lucka 13 | Cannibal! The Musical

Av den in Film/TV Recensioner, 2 Mer

Nördliv Kalender – Lucka 13 | Cannibal! The Musical

Southpark skaparnas kannibal musikal; bara den taglinen gör det värt att titta på. Och som beskrivet i inlägget från  30 nov så representerar den bra en film som verkligen kan dela publiken.

Den här titeln kanske inbjuder till förvirring. Men den är fortfarande tydligare än dess originaltitel – Alfred Packer: The Musical. För er som inte har koll på er kannibalhistoria så tvingades Alfred Packer, under en resa igenom snöiga Colorado, äta upp sitt resesällskap under mystiska förhållanden. Man vet inte riktigt vad som hände egentligen, men Packer erkände att han ätit delar av sällskapet som ska ha död under resans gång.

Det hela är faktiskt ganska fascinerande om man är intresserad av ämnet. 1990 gjordes en filmatisering vid namn The Legend of Alfred Packer som fick ett mediokert mottagande. Men tre år senare kom det en mer komisk adaption – en musikal dessutom – som fått ett mycket bättre mottagande genom åren än den dramatiska biografifilmen. Inte nog med det. Den var gjord av killarna bakom South Park (1997 -) (Trey Parker och Matt Stone) innan South Park var mer än en stop motion animerad kortfilm.

Det första jag tänkte var: ”Hur fan har de kunnat göra något så här bra för ingenting!?” De har verkligen ansträngt sig för att göra det bästa de kan och enligt mig lyckas de leverera.
Sångerna är otroligt catchiga och lätta att sjunga med i, Parker och Stone har (som vi vet) fantastiska sångröster och deras humor är redan här vältajmad och kvick.
De övriga skådespelarna gör ett otroligt bra jobb de också (även om Parker själv dubbar i alla fall en eller två av dem när det är dags för sång); även om vi inte sett de flesta av dem sedan den här filmen släpptes. För övrigt filmades den 1993 för att sedan släppas på VHS 1996 via filmbolaget Troma som vi pratat om innan.

Det hela är ju såklart inte så lite bisarrt. Sångerna är fyllda med glädje och är väldigt upbeat medan folk mumsar på varandra. Med titlar såsom Shpadoinkle, That’s All I’m Asking For, When I Was on Top of You, Let’s Build a Snowman och Hang the Bastard bland andra så kan man tro att det kanske ska bli osmakligt eller respektlöst. Men det blir det aldrig. Allt är gjort med kärlek och är välgjort. Det känns aldrig under bältet eller billigt. Bara väldigt kul!

Med en titel som Cannibal! The Musical kanske man förväntar sig mycket blod och gore. Dock är det inget de lagt direkt fokus på här. Självklart finns det vissa scener som innehåller blodspill, men alltid med humor och aldrig särskilt grafiskt. Inte ens måltidsscenerna är vidrig, utan bara kul! ”Do we have any [karaktärsnamn borttaget för att minska spoilers] left for breakfeast?” är en av mina absoluta favoritrepliker någonsin. Det här är en kultrulle ni inte får missa.

Det finns mycket mer att prata om, men jag vill hålla det kort.

Så allt jag säger är – se den! That’s all I’m asking for!

Skriven av: Emil Johansson

Medlemmar

Fredrik OlssonChefredaktör - Ansvarig Utgivare - Podcasterfredrik@nordlivpodcast.se
Danny LarsenRedaktionschef - Logistikansvarig - Podcaster - Recensentdanny@nordlivpodcast.se
Max LöfströmProducent - Ljuddesigner - Podcastermaxx@nordlivpodcast.se
Lotta LeissnerPodcaster - Producentlotta@nordlivpodcast.se
Robb LarsenPodcasterrobb@nordlivpodcast.se

NÖRDLIV

Vi ger er recensioner, krönikor, podcasts, guides och mycket mer. Allt för att ni ska kunna få en bättre inblick i spel/tillbehör/hårdvara och andra nördiga spörsmål.

Häng gärna med Nördliv, i deras podcast som kommer ut på iTunes varje söndag.

Medlemmar

Carl HolmerRecensent - Podcastercarl@nordlivpodcast.se
Sara WinoySocial Media Manager - Recensent - Podcastersara@nordlivpodcast.se
Robert JonssonRecensent - Podcasterrobert@nordlivpodcast.se
Ependyma LouiseRecensent - Podcasterlouise@nordlivpodcast.se
Erik HöglundPodcastererik@nordlivpodcast.se
Emil JohanssonRecensent - Skribentemil@nordlivpodcast.se