Tillbehör: Tangentbord

Logitech G613 Wireless Mechanical Gaming Keyboard

 

Logitechs trådlösa Gaming Keyboard G613 är ännu ett stilrent exemplar på datortillbehör som utlovar prestanda till arbete såväl som gaming. Har den vad som krävs? Läs vidare för att få reda på mer.

Direkt ur lådan från man självklart själva tangentbordet och den trådlösa USBmottagaren. Det följer även med en USBförlängningssladd och ett ställ till telefonen, men det kommer vi gå in mer på senare. 

Tangentbordet har en tacksam matt grå/svart finish som gör att den passar in i nästan alla miljöer oavsett gaming eller arbetsplats. Handstödet är precis rätt storlek då det är stort nog så att händerna får bekvämt plats, men utan att tangentbordet tar upp hela skrivbordet. Dock kan vara värt att nämna att handstödet sitter fast i tangentbordet och går ej att plocka bort. Undertill sitter rejäla gummirader som gör att det står mycket stabilt och ”vandrar” inte på bordet under även de mest intensiva PVP-matcherna. Även det utfällbara plastvingarna som höjer ut tangentbordet har bra gummi på sig, men det finns endast ett läge att fälla upp till, och jag skulle personligen vilja ha ett mellansteg mellan platt på bordet och uppfällt.

Tangenterna känns bra och ger ett tillfredsställande klick, och de är utrustade med Romer-G-brytare som har mycket bra respons. Slaglängden på tangenterna är på 1,5mm. Värt att nämna är att det inte är backlight på dem, och de avger ett smärre ekande ljud, speciellt på mellanslagstangenten.
De 6 st programmerbara knapparna längsmed vänstersidan av tangentbordet går lätt att justera via logitechs mjukvara som finns att ladda ner på deras hemsida.
Övriga extratangenter är multimediakontroll standard: play, stop, nästa, föregående, volym kontroll med plus och minus, samt mute. Knapp finns även för att koppla tangentbordet via standard blåtand eller LIGHTSPEED: den trådlösa mottagaren.

 

En stor del av tangentbordet är just den trådlösa LIGHTSPEED-tekniken som gör att tangentbordet har så kort responstid som 1ms. Det går även att byta mellan olika ihopkopplade enheter via blåtandskopplingen, dvs du kan ha en dator med LIGTHSPEED USBmottagaren och en annan via normal blåtand, och genom att trycka på knapparna på tangentbordet kan du byta vilken enhet du styr. Här kan det lilla telefonstället komma in i bilden om du vill koppla upp ett fullt gamingtangentbord till telefonen via blåtand och skriva sms så går det. 

Batteritiden sägs vara upp till 18 månader och består av två stycken AA-batterier, inget konstigt här, och en del batteritid sparas nog på att inte ha någon backlight på tangenterna. 

Mjukvaran Logitech Gaming Software är lätt att ladda ner från logitechs hemsida på logitech.com/downloads, och är enkel att förstå och snabb att komma igång med. Dock har tangentbordet inte speciallt många extrafunktioner som behöver programmet för att fungera om du bara vill ha ett snabbt, responsivt tangentbord.

Slutord

Om du letar efter ett stilrent trådlöst tangentbord med bra responstid så är det här att rekommendera, då LIGTHSPEED tekniken används även inom esport för exempelvis CS:GO.
Efter att ha använd G613 tangentbordet ett tag så kan jag säga att det är bekvämt och sitter bra på bordet. 

Sammanfattning

Logitechs trådlösa gamingtangentbord G613 är snyggt och fungerar som ett bra exempel på att inte allt måste skrika extreme hardcore gamer på bekostnad av prestanda. Dock finns det en del saker som jag tycker till om när det är ett tangentbord i denna prisklass. Att den saknar backlight på tangenter, endast ett läge av uppfällningsvinkel, och ett ekande ljud från speciellt mellanslagstangenten är saker som jag känner hör hemma bland billigare tangentbord. Behöver du dock prestandan på 1ms respons så kan det vara värt priset.

SPECIFIKATION
INNEHÅLL
G613 – trådlöst mekaniskt tangentbord
USB-mottagare för LIGHTSPEED
Telefonställ 
USB-förlängningsladd 
2 AA-batterier
Bruksanvisning
ROMER-G-BRYTARE
Hållbarhet: 70 miljoner tangenttryckningar
Avstånd till aktiveringspunkten: 1,5 mm
Aktiveringskraft: 45 g
Total slaglängd: 3,0 mm
BATTERITID
18 månader
FYSISKA SPECIFIKATIONER
Höjd: 478 mm
Bredd: 216 mm
Djup: 33 mm
Vikt: 1 410 g, endast tangentbord
Vikt med 2 AA-batterier: 1 460 g
Recensionsex tillhandahållet av Logitech / JCP Nordic

Logitech G613 Wireless Mechanical Gaming Keyboard (Nordisk) Lägsta pris 1290 kronor enligt Prisjakt.nu 2018-01-26

Plus

  • Stabilt byggt
  • Bra tangenter
  • Bra responsivitet

Minus

  • Inget backlight på tangenterna
  • Ekande ljud från tangenterna

Skriven av: Maxx Löfström

Email maxx@nordlivpodcast.se Twitter @Xhephon_ Producent / Ljudtekniker / Podcaster

Medlemmar

Fredrik OlssonChefredaktör - Podcaster - Recensentfredrik@nordlivpodcast.se
Danny LarsenRedaktionschef - Podcaster - Recensentdanny@nordlivpodcast.se
Max LöfströmProducent - Ljudteknikermaxx@nordlivpodcast.se
Lotta LeissnerPodcaster - Producentlotta@nordlivpodcast.se
Robb LarsenPodcasterrobb@nordlivpodcast.se

NÖRDLIV

Vi ger er recensioner, krönikor, podcasts, guides och mycket mer. Allt för att ni ska kunna få en bättre inblick i spel/tillbehör/hårdvara och andra nördiga spörsmål.

Häng gärna med Nördliv, i deras podcast som kommer ut på iTunes varje söndag.

Medlemmar

Carl HolmerRecensent - Podcastercarl@nordlivpodcast.se
Sara WinoySocial Media Manager - Recensent - Podcastersara@nordlivpodcast.se
Robert JonssonPodcasterrobert@nordlivpodcast.se
Ependyma LouisePodcasterlouise@nordlivpodcast.se
Erik HöglundPodcastererik@nordlivpodcast.se
Emil JohanssonRecensent - Skribentemil@nordlivpodcast.se