Hem Allmänt Guldkornen till spel som är redo att vaskas fram

Guldkornen till spel som är redo att vaskas fram

av Redaktionen

2019 är året där många spel fått upprättning. Allt från de klassiska remastered-versioner som kommit ut, som Ni no Kuni: Wrath of the White Witch Remastered, eller Ghostbusters: The Video Game Remastered. Spel med kultstatus, som bara väntar efter att någon ny spelare tar sig an de.

På samma sätt är det med remakes, som med Resident Evil 2 Remake i spetsen visar var skåpet ska stå. Att just detta år, där stora spel som Control, Death Stranding och Gears 5 ses, ändå innehåller många härliga guldkorn till spel, visar ändå på hur mångsidigt och mångfacetterat spelindustrin ändå är.

Se bara på den svenska spelindustrin, där några av de största spelen i år, faktiskt kommer från svenska spelutvecklare; Tom Clancy’s Division 2, Generation Zero, Rage 2 och Need for Speed: Heat  – men samtidigt några av de mer intressanta indiepärlorna framkommit, såsom 198X och Rain of Reflections.

Poängen är att spelåret har producerat mängder med spelupplevelser utöver det som vi sett dagligen i våra twitter- eller Instagram flöden. 

Ta t.ex. Generation Zero (som kan läsas mer om på denna sajt), som trots ljumna recensioner i början av året ändå låtits underhållas och idag ser ut att ha fått lite av en höstrenässans. Precis nyligen släpptes nämligen expansionen Alpine Unrest – där nya områden breder ut sig på den nya snötäckta ön Himfjäll. Ett spel där samarbete mellan vänner, medan man spatserar över ängar och genom mörka barrskogar; alla fyllda av stilistiskt animerade robotar. Ja, det är ett spel där samarbetet mellan dina vänner numera inte bara är lättviktigt och lättsamt, utan även strategiskt och bra våldsamt. Allt ackompanjerat av en tydligt svensk stämning, som ärligt talat inte setts i något spel innan.

Och detta är bara ett exempel på spel som många människor kan har missat. Spel som uppfattas i periferin, och som är värda att plocka upp. Så börja vaska så här i slutet på året, så ska du se att du hittar många härliga spel som inte fått den uppskattning de förtjänar. Eller rentav spel som till början var relativt oklara – men som nu är betydligt mer spelbara och underhållande! 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com