Hem NyheterFilm/TV Nyheter Filmer som blev omtyckta spelautomater | Filmsnack!

Filmer som blev omtyckta spelautomater | Filmsnack!

av Redaktionen

Det är inte alltid det blir en succé av att göra film av spel. Det finns flera exempel på filmer som har baserats på spel som har blivit stora floppar, även om några har varit så dåliga att de nästan har blivit bra. Desto bättre har det däremot gått att göra spel av film, och några gånger har det faktiskt lyckats riktigt bra.

Flera av dessa spel är spelautomater, vilka lockar såväl inbitna fans som nyfikna nybörjare. Vi tar oss en närmare titt på några av de omtyckta spelen, och filmerna som de har hämtat inspiration ifrån. 

Batman Begins

Allt började som en serietidning, men i dag är berättelserna om Batman något för såväl tekniknörden som serienörden. Och nu är de även något för spelaren. Det finns flera spel baserade på de olika Batmanfilmerna, men Batman Begins – med Christian Bale som Bruce Wayne – var den första filmen som blev en spelautomat, eller slots som de också kallas. Batman Begins Slots är en videoslot som utvecklades av företaget Playtech och som släpptes under våren 2018.

(”batman_begins_logo” (CC BY 2.0) av ShaunyD.)

The Mask (Masken)

Här är ett spel för alla som gillar Jim Carrey. Kultfilmen från 1994 The Mask har fått en egen slot. Det är NextGen Gaming som har utvecklat det nya spelet som kommer att lysa upp hösten lite extra – mest i grönt. Spelet har fyra slumpmässiga funktioner och består av 5 hjul, 3 rader och 20 vinstlinjer och den som har sett filmen både en och två gånger kommer att känna igen alla symbolerna som är tagna direkt ifrån filmen.

Terminator 2

Den första filmen kom 1984, och uppföljaren kom 7 år senare. Men slotspelet släpptes nyligen av Microgaming. Även om det har fått namnet Terminator 2 hittar man flera associationer till samtliga 5 Terminator-filmer – givetvis med Arnold Schwarzenegger och Sarah Connor som symboler. Det finns flera minnesvärda scener från filmerna som snart kommer att följas upp med ytterligare en film. James Cameron jobbar nämligen på en ännu hemlig uppföljare som ska komma ut 2019.

http://www.nordlivpodcast.se/wp-admin/post.php?post=17758&action=editTerm

(”The Terminator” (CC BY 2.0) av garryknight.)

Halloween

Snart är det dags för ytterligare en John Carpenter-film som kommer att få alla att titta sig över axeln för att se vem som står bakom. Michael Myers är tillbaka. I höst har den nya Halloween-filmen premiär och för att komma i rätt stämning finns Halloween Online Slots. Det är återigen Microgaming som har varit i görningen och de har baserat spelet på filmen som kom 1978. Symbolerna är av bland annat Jamie Lee Curtis, som även är med i den kommande filmen och som sägs ha fått kultrollen för att hon var den skådespelerskan som kunde skrika högst.

Bridesmaids

Ovannämnda spel är alla baserade på actionfilmer, och det är sant att de är dominerande när det handlar om att göra spel på film. Men det finns undantag och komedin Bridesmaids från 2011 är en av dem. Microgaming var snabba med att ta fram komedispelet Bridesmaids Online Slots och det är något för den som vill prova lyckan, samtidigt som man får ett gott skratt.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar